whatsapp
Tel. 0561 61 26 15

Met de auto op wintersport, kom goed beslagen ten ijs

 

Waarom winterbanden ?  Winterbanden verkorten de remweg op sneeuw van je auto behoorlijk en bieden veel meer grip bij het wegrijden en in de bochten.

De 4 banden onder uw voertuig vormen het enige contact van de auto met de weg. Goede banden zijn daarom belangrijk voor een veilige rit. Wij adviseren winterbanden voor iedereen die elke dag de weg op moet en hem die niet kan laten staan bij slecht weer of gladheid. Voor de wintersport zijn winterbanden eigenlijk onmisbaar. Steeds meer landen hebben een algemene verplichting voor het gebruik van winterbanden en kettingen bij winterse omstandigheden.

 

sneeuwkettingen, winterbanden en aansprakelijkheid.

 

De regels voor het gebruik van sneeuwkettingen en winterbanden verschillen per land. In heel veel wintersportgebieden geldt bij sneeuw en daarna de verplichting om sneeuwkettingen te gebruiken. Wilt u op wintersport met 4 seizoenen banden kijk dan ook naar de regels van uw vakantieland. Alleen M&S coderingen gelden niet meer!

Gaat u met uw camper op vakantie in de winterperiode ook al is het op doorreis let dan op want voor campers gelden dezelfde regels als voor personenauto's.

 

Het niet gebruiken van winterbanden of kettingen als dit wel verplicht is, heeft gevolgen voor de aansprakelijkheid bij verkeersongevallen. Er worden bij controle in veel landen ook boete's uitgedeeld voor het niet gebruiken van winterbanden bij winterse omstandigheden.

 

Wilt u weten welke regels er precies gelden voor winterbanden en sneeuwkettingen kijk dan voor meer informatie op  www.bandveilig.nl