whatsapp
Tel. 0561 61 26 15

Velgen richten

Velgen vormen samen met de banden de enige verbinding tussen het voertuig en het wegdek. Elke hobbel in de weg, obstakels op de weg, gaten in het wegdek, stoepranden en het plots moeten uitwijken voor een andere weggebruiker kunnen schade aan uw velgen veroorzaken.

 

Veel mensen kiezen voor lichtmetalen velgen onder de auto omdat dit net dat beetje extra geeft. De materiaaleigenschappen maken echter dat lichtmetalen velgen gevoeliger zijn voor beschadiging en vervorming. Het is in veel gevallen mogelijk om de velg weer 'rond' te krijgen en hoeft u niet een compleet nieuwe velg te kopen, of zelfs een hele nieuwe set velgen. Wanneer u een kromme velg heeft merkt u dit meestal op doordat uw auto gaat trillen. Vaak wordt dit in het balanceren/de banden gezocht, maar blijkt het dan toch om een kromme velg te gaan. Voor het richten van velgen zijn we in het bezit van een speciale richtmachine en een vaste specialist, dus we hebben voor u niet alleen het materiaal maar ook het vakmanschap in huis.

 

Wilt u weten of uw velg te richten is? Kom dan gerust langs bij onze specialist. We bekijken uw velg en geven u een passend advies.

Afspraak maken